Pittsburgh till semifinal - Bäckström utslagen

Pittsburgh vann på bortais den avgörande kvartsfinalen mot Washington med 6-2.

Pittsburgh vann på bortais den avgörande kvartsfinalen mot Washington med 6-2, i Stanley cup-ishockeyn natten till torsdag.

När Jordan Staal satte 5-0 i mitten av den andra perioden var det definitivt spiken i kistan för en otroligt jämn kvartsfinalserie. I fem av de sju tidigare matcherna hade något av lagen vunnit med endast ett mål och tre matcher gått till övertid. Match sju förväntades bli lika tät och dramatisk men Pittsburgh ville annat.

Lagets jätte Sidney Crosby tog till vara på en skottretur och satte 1-0 efter 12.36 och åtta sekunder senare gjorde Craig Adams 2-0, hans första mål på 41 slutspelsmatcher.

Farten och intensiteten från de tidigare matcherna var som bortblåst och bortalaget lyckades få Washingtonspelarna att göra enkla misstag och lät dem knappt komma ur egen zon. Målvaktsrookien Simeon Varlamov höll siffrorna nere med ett par lysande räddningar i en period där Pittsburgh vann skotten med hela 16-5.

I den andra perioden orkade Varlamov inte hålla emot utan tvingades kapitulera två gånger inom loppet av två minuter. Efter det fick han lämna målburen till förmån för Jose Teodore, men Washington var då ett slaget lag.

Alexander Ovetjkin spräckte nollan i slutet av andra. Målet som betydde 1-5 var inget annat än ett tröstmål. Matchens spelare, Crosby, gjorde sitt andra mål i början av tredje.

Pittsburgh möter antingen Boston eller Carolina i semifinalen.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.