Samuelsson matchhjälte

Detroit besegrade Chicago med 3-2 efter förlängning.

Detroit besegrade Chicago med 3-2 efter förlängning i den andra semifinalen i Stanley cup-slutspelet natten mot onsdag.

Chicago öppnade dock bäst. Jonathan Toews som i det förra mötet mellan lagen var relativt osynlig, hade i nattens match en avgörande roll. Toews inledde målskyttet redan efter redan efter 12 minuter när han i numerärt överläge satte pucken bakom Chris Osgood i Detroits mål.

Detroit kvitterade dock några minuter senare när Nicklas Lidström i numerärt överläge spelade fram Brian Rafalski som säkert satte sitt andra slutspelsmål.

Den andra perioden saknade lite av intensiteten som kännetecknade den första, vilket verkade gynna Detroit. 14 minuter in i perioden avlossade Dan Cleary ett skott som överlistade Nikolaj Chabibulin i Chicagos mål och Detroit kunde gå till pausvila med en ettmålsledning.

Den tredje perioden tillhörde Chicago som trots många chanser inte kunde sätta ditt pucken enda tills Jonathan Toews återigen klev in i handlingen. Med sitt andra mål för kvällen såg han till att Chicago tog matchen till förlängning. Väl där kunde dock inte Chicago stå emot. I stället såg Mikael Samuelsson till att fastställa slutresultatet genom att göra sitt femte slutspelsmål och ge Detroit en 2-0-ledning inför det tredje mötet på fredag.