Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ovana slagskämpar när Detroit vann

Sport | 01/06/2009 09:54

Detroit vann också andra finalen som dessutom bjöd på svenskmål och svenskbråk.

Detroit vann även den andra Stanley cup-finalen över Pittsburgh, 3-1, och nyopererade Jonathan Ericsson gjorde mål.

Men den stora stjärnsmällen svarade Henrik Zetterberg för - i slagsmål med Jevgenij Malkin.

– Det var första gången någonsin. Men han fick aldrig in någon smäll, säger "Zäta" till Aftonbladet på nätet.

Det återstod bara 18 sekunder av matchen när Pittsburghstjärnan, normalt ingen slagskämpe, överraskande hoppade på Zetterberg efter stökigheter framför Detroitmålet.

– Jag låg lite illa till när Miroslav Satan höll i mig samtidigt som Malkin slog. Som tur var lyckades jag komma ur tröjan, säger Zetterberg till Expressen på nätet.

Zetterberg, 28, säger att det var första gången som han slagits på isen, inte ens som pojklagsspelare har han hamnat i slagsmål.

Trots att Malkin startade bråket blir han inte avstängd och kommer att få spela i den tredje finalmatchen natten mot onsdag.

I onsdags fick Jonathan Ericsson blindtarmen bortopererad. På lördagen stod han på isen igen i den första finalmatchen mot Pittsburgh. Och dygnet senare gjorde han sitt tredje mål i Stanley cup-slutspelet, 1-1 i början av andra perioden.

– Då gjorde det inte särskilt ont, säger Ericsson till Aftonbladet.

– Jag hade bra sikt och fick bra träff på pucken.

Malkin avslutade matchen som slagsmålsbuse, men han inledde den som målskytt då han slog in 1-0 i slutet av den första perioden då bortalaget pressade på och vann skottstatistiken med hela 11-7. I den andra tog Detroit över mer och mer. Ericsson gjorde kvitteringsmålet och Valtteri Filppula 2-1 efter tio minuters spel. Rookien Justin Abdelkader svarade för 3-1-målet i början av tredje perioden. Tomas Holmström svarade för två assist.

Skrivet av: