Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finaldags i svensktät Stanley Cup

Sport | 30/05/2009 20:10

Lidström och Ericsson tillbaka i spel för Detroit.

Inget guld i ishockey-VM för Sverige, men under natten till söndag kan åtta svenskar ta ett första kliv mot en tung medalj.

I en repris på förra årets Stanley Cup final möts Detroit Red Wings och Pittsburgh Penguins för att göra upp om NHL-äran.

Finalserien börjar med två matcher på Joe Louis Arena, Detroit, för att sedan flyttas till Pittsburgh.

Detroits backjätte Nicklas Lidström har varit skadad och missade de två senaste matcherna. Men enligt egen utsago ska han nu vara redo för spel, skriver Detroit Free Press.

Kollegan Johan Franzén säger att han har saknat Lidström. En spelare som ofta skänker en trygghet till sina lagkamrater. När man ska stoppa spelare som Sidney Crosby och Evgeni Malkin är detta av största betydelse.

– Man kan lita på att "Nick" alltid spelar på topp när man behöver det som bäst. Han gör det lilla extra, säger Franzén till DFP.

Jonathan Ericsson kommer också att spela. Detta bara dagar efter att han akut opererat bort sin blindtarm. Detroits tränare Mike Babcock menar att det inte ska vara något problem för Ericsson.

Pavel Datsjuk, som varit borta sedan 19 maj då han skadade foten när han täckte ett skott, tränade under fredagen. Men han vågar inte lova någonting inför finalstarten.

–Jag stod på skridskor i dag (fredagen) men kan fortfarande inte vända snabbt. Vi försöker göra allt för att jag ska kunna spela, säger han till DFP.

Andreas Lilja spelar inte på grund av en hjärnskakning men de övriga sju svenskarna ska försvara de rödvita färgerna.

Matchen visas i Canal+ Sport1 med sändningsstart 01.50 natt mot söndag.

Skrivet av: