Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Monstrets" dystra besked: "Toskala etta"

- 28/08/2009, 18:36 -

Färjestads guldmålvakt Jonas Gustavsson inte tränarens förstaval.

Tre Kronors supermålvakt Jonas Gustavsson har stora ambitioner att bli etta i Toronoto Maple Leafs. Men det verkar vara kört - den här säsongen. I en intervju utnämner Torontos general manager Brian Burke sin förstemålvakt. Och det är inte "Monstret" som får förtroendet, utan en annan gammal Färjestadmålis - finländaren Vesa Toskala.

– Jag sätter mina stålar på Vesa... Jag gillade honom när han spelade i San José och hur han stod upp för mig den senaste säsongen trots skador. Det är en egenskap jag gillar hos mina spelare. Förhoppningsvis har vi en frisk Vesa i år och en andremålvakt som pushar honom, säger Burke till Toronto Sun.

Uttalandet kommer bara dagar efter 24-årige Gustavssons intervju med samma tidning där han berättade om sin höga målsättning.

– Det kan ta en vecka, en månad, ett år eller tio år att bli förstemålvakt. Men det är mitt mål. Jag vill spela så många matcher det bara är möjligt, sa han då.

Det kan bli en mörk höst för den levande väggen Gustavsson.

Skrivet av: