Torsdag 13 Maj
Stockholm

Supermålisen förlängde kontraktet - med tolv år

Bröderna Sedins målvakt i Vancouver skrev på "livstidskontrakt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tills döden skiljer oss åt. Så beskrivs den 30-årige supermålvakten Roberto Luongos nya kontrakt på tolv år med Vancouver Canucks.

– Han är ledaren i vårt hockeylag, säger Canucks general manager Mike Gillis.

Bröderna Daniel och Henrik Sedins kanadensiske målvakt är bara den senaste i raden av spelare som skrivit på så kallade "livstidskontrakt".

Nu siktar Luongo på ett OS-guld med Kanada, men också det åtråvärda Stanley Cup-titeln med Canucks. Senast förstördes allt under en match där Loungo släppte in hela sju mål.

– Tyvärr så förstörde en match mycket för mig, men man måste gå vidare och vända blad. Vi är alla inställda på att vinna Stanley Cup och jag ser fram emot att ta hem bucklan till Vancouver, säger Luongo på NHL.com.

General managern Gillis har mirakulöst lyckats behålla sina stjärnspelare utan att överskrida lönetaket.

Nyligen skrev bröderna Sedin på nya kontrakt - som innebar en lönesänkning. Gillis beskrevs anledningen till varför Sedinarna stannade. Luongo, vars nya kontrakt är värt 460 miljoner kronor, är lika imponerad.

– Den första dagen jag träffade Mike berättade han att han ville bygga ett mästerskapsvinnande lag och det är det enda han vill som GM.

– Det är även den typ av person jag är som en idrottsman. Jag vill vinna cupen.

Loungo var inte den första och kommer inte bli den sista stjärnan med livstidskontrakt.

Nyligen skrev svenskarna Johan Franzén och Henrik Zetterberg på varsitt kontrakt med Detroit Red Wings. Franzén förlängde med elva år, medan "Zäta" skrev på ett tolvårigt kontrakt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela