Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Vincent Lecavalier: "Vi får en ny dimension"

Sport | 30/08/2009 13:16

Tampa Bay Lightnings lagkapten är lyrisk över värvningen av Alex Tanguay.

Tampa Bay Lightning var näst sämst i hela NHL förra säsongen. Från att ha vunnit Stanley Cup säsongen 04/05 har laget blivit lite sämre varje år.

Nu vill den kanadensiske lagkaptenen Vincent Lecavalier revanschera sig. Och han tror att en 29-årig landsman kan bli nytändningen laget och klubben behöver.

– Det här är en viktig säsong. Vi hade ingen bra säsong i fjol, men laget har förändrats och har getts en ny dimension, säger Lecavalier och fortsätter hylla nyförvärvet Alex Tanguay som lämnar Montreal Canadiens och skriver på som en free transfer:

– Alla killar som jag har pratat med och som har spelat med honom säger att han är fantastisk. Han kommer att ge vårt lag anfallsstyrka, säger 29-årige Lecavalier till Canadian Press.

– Han är en hårt jobbande kille - en bra kille och sådana kan man aldrig ha för få av. Jag spelade med honom i JVM (1998). Nu är jag glad att han är en del av vårt lag, säger Lecavalier som är en av de 46 spelare som togs ut i Kanadas första trupp till OS i Vancouver.

Tampa Bay har även värvat två svenska backar, den rutinerade Mattias Öhlund och unga stjärnskottet Victor Hedman som gjorde succé i J20-VM förra året.

Skrivet av: