Vincent Lecavalier: "Vi får en ny dimension"

Tampa Bay Lightnings lagkapten är lyrisk över värvningen av Alex Tanguay.


Tampa Bay Lightning var näst sämst i hela NHL förra säsongen. Från att ha vunnit Stanley Cup säsongen 04/05 har laget blivit lite sämre varje år.

Nu vill den kanadensiske lagkaptenen Vincent Lecavalier revanschera sig. Och han tror att en 29-årig landsman kan bli nytändningen laget och klubben behöver.

– Det här är en viktig säsong. Vi hade ingen bra säsong i fjol, men laget har förändrats och har getts en ny dimension, säger Lecavalier och fortsätter hylla nyförvärvet Alex Tanguay som lämnar Montreal Canadiens och skriver på som en free transfer:

– Alla killar som jag har pratat med och som har spelat med honom säger att han är fantastisk. Han kommer att ge vårt lag anfallsstyrka, säger 29-årige Lecavalier till Canadian Press.

– Han är en hårt jobbande kille - en bra kille och sådana kan man aldrig ha för få av. Jag spelade med honom i JVM (1998). Nu är jag glad att han är en del av vårt lag, säger Lecavalier som är en av de 46 spelare som togs ut i Kanadas första trupp till OS i Vancouver.

Tampa Bay har även värvat två svenska backar, den rutinerade Mattias Öhlund och unga stjärnskottet Victor Hedman som gjorde succé i J20-VM förra året.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.