Torsdag 24 Jun
Stockholm

Vincent Lecavalier: "Vi får en ny dimension"

Tampa Bay Lightnings lagkapten är lyrisk över värvningen av Alex Tanguay.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tampa Bay Lightning var näst sämst i hela NHL förra säsongen. Från att ha vunnit Stanley Cup säsongen 04/05 har laget blivit lite sämre varje år.

Nu vill den kanadensiske lagkaptenen Vincent Lecavalier revanschera sig. Och han tror att en 29-årig landsman kan bli nytändningen laget och klubben behöver.

– Det här är en viktig säsong. Vi hade ingen bra säsong i fjol, men laget har förändrats och har getts en ny dimension, säger Lecavalier och fortsätter hylla nyförvärvet Alex Tanguay som lämnar Montreal Canadiens och skriver på som en free transfer:

– Alla killar som jag har pratat med och som har spelat med honom säger att han är fantastisk. Han kommer att ge vårt lag anfallsstyrka, säger 29-årige Lecavalier till Canadian Press.

– Han är en hårt jobbande kille - en bra kille och sådana kan man aldrig ha för få av. Jag spelade med honom i JVM (1998). Nu är jag glad att han är en del av vårt lag, säger Lecavalier som är en av de 46 spelare som togs ut i Kanadas första trupp till OS i Vancouver.

Tampa Bay har även värvat två svenska backar, den rutinerade Mattias Öhlund och unga stjärnskottet Victor Hedman som gjorde succé i J20-VM förra året.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela