Lördag 8 Maj
Stockholm

Wallin talar ut efter petningen

"Jag ångrar ingenting".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Färjestad var han en stjärna - förstacentern med C:et på bröstet och sällan mindre än 20 minuters speltid per match.

I Toronto är han en doldis - fjärdecenter, oftast mellan slagskämpen Colton Orr och brunkaren Jamal Mayers, med defensivt ansvar och sällan med mer än tio minuters istid per match.

Efter 20 mållösa matcher under säsongsupptakten hamnade Rickard Wallin för första gången på pressläktaren under Torontos match mot Washington Capitals natten mot söndag.

Där fick han möjligheten att se hur spelet i NHL fungerar ur ett annat perspektiv, men framför allt en hel del nytt bränsle i form av revanschlust.

– Man ser vad som händer och man uppskattar att vara en del av laget mycket mer. När laget inte vinner kommer något att hända och det hände mig. Det var en väckarklocka som får dig att vilja jobba mycket hårdare för att ta tillbaka din plats, säger Rickard Wallin till Toronto Sun.

"Spelarna jag möter är mycket bättre"

Trots att säsongen har varit en stor besvikelse både för den 29-årige svensken personligen och Toronto Maple Leafs som lag ångrar han inte att han lämnade Sverige för ett andra äventyr i Nordamerika.

– Jag kunde ha stannat i Sverige, varit bekväm varje dag och haft en trevlig roll som förstacenter för min förra klubb. Men det bästa med hockey är att utmana sig själv. Spelarna jag möter här är mycket bättre och det är även dom jag spelar med, säger Rickard Wallin.

Han hoppas och tror fortfarande att det ska lossna i Torontotröjan. Rickard Wallin vill ta chansen att bevisa för hockeyfansen i sin nya hemvist vad han är kapabel till.

– Jag vill bara spela enkelt och med tiden kommer jag förhoppningsvis att bli bättre i det offensiva spelet och visa alla att de kan lita på mig och att jag är en ansvarsfull spelare i båda ändarna av isen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela