Wallin talar ut efter petningen

"Jag ångrar ingenting".


I Färjestad var han en stjärna - förstacentern med C:et på bröstet och sällan mindre än 20 minuters speltid per match.

I Toronto är han en doldis - fjärdecenter, oftast mellan slagskämpen Colton Orr och brunkaren Jamal Mayers, med defensivt ansvar och sällan med mer än tio minuters istid per match.

Efter 20 mållösa matcher under säsongsupptakten hamnade Rickard Wallin för första gången på pressläktaren under Torontos match mot Washington Capitals natten mot söndag.

Där fick han möjligheten att se hur spelet i NHL fungerar ur ett annat perspektiv, men framför allt en hel del nytt bränsle i form av revanschlust.

– Man ser vad som händer och man uppskattar att vara en del av laget mycket mer. När laget inte vinner kommer något att hända och det hände mig. Det var en väckarklocka som får dig att vilja jobba mycket hårdare för att ta tillbaka din plats, säger Rickard Wallin till Toronto Sun.

"Spelarna jag möter är mycket bättre"

Trots att säsongen har varit en stor besvikelse både för den 29-årige svensken personligen och Toronto Maple Leafs som lag ångrar han inte att han lämnade Sverige för ett andra äventyr i Nordamerika.

– Jag kunde ha stannat i Sverige, varit bekväm varje dag och haft en trevlig roll som förstacenter för min förra klubb. Men det bästa med hockey är att utmana sig själv. Spelarna jag möter här är mycket bättre och det är även dom jag spelar med, säger Rickard Wallin.

Han hoppas och tror fortfarande att det ska lossna i Torontotröjan. Rickard Wallin vill ta chansen att bevisa för hockeyfansen i sin nya hemvist vad han är kapabel till.

– Jag vill bara spela enkelt och med tiden kommer jag förhoppningsvis att bli bättre i det offensiva spelet och visa alla att de kan lita på mig och att jag är en ansvarsfull spelare i båda ändarna av isen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.