Fredag 14 Maj
Stockholm

Stängs av efter överfallet på Kronwall

Hårt straff för Laraque - stängs av i fem matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den mycket omtalade incidenten tog plats i den första perioden av lördagens möte mellan Montréal och Detroit Red Wings. Niklas Kronwall hade fintat bort Georges Laraque just innanför den offensiva blålinjen när Montréalforwarden stack ut benet och sänkte svensken med en bentackling.

Smällen tog illa över Kronwalls knä och han kunde inte ta sig av isen för egen maskin. På söndagen fastslogs det att 28-åringen drabbats av ett uttänjt ledband och kommer att missa en till två månaders spel.

Detroits klubbledning fördömde Laraques beteende och general managern Ken Holland kallade händelsen för "smutsig". Han fick medhåll runt om i ligan. Bland annat av den kanadensiske tv-profilen Don Cherry, vanligtvis en av Georges Laraques supportrar. Cherry kritiserade i hårda ordalag Montréalspelaren i sitt program Coach's Corner på Hockey Night in Canada och sade sig vara besviken över den brist på respekt som Laraque visade.

"En olyckshändelse"

Georges Laraque, som bara har gjort en assist på tio matcher den här säsongen, klarade sig undan med två minuter lång utvisning för tripping i matchen. Efteråt tyckte han att man kunde dra ett streck över hela händelsen.

– Det fanns fyra domare på isen och de sa ingenting. Om de hade gett mig matchstraff hade det varit en annan sak. Det fanns ingen avsikt, inget skäl till att skada honom. Det var en olyckshändelse, därför kallade det för tripping. Jag är inte orolig alls, sade Georges Laraque till AP efter matchen.

På måndagen visade ligan att den inte höll med om det. Efter att ha förhört veteranen över telefon valde Colin Campbell, som är ansvarig för alla disciplinära frågor, att dela ut en fem matcher lång avstängning. Dessutom tillkommer böter på närmare 40 000 dollar.

Georges Laraque kommer att vara i spel igen den 4 december. Det kommer att ta betydligt längre tid innan Niklas Kronwall är redo igen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela