Tisdag 21 Sep
Stockholm

Karlsson uppkallad - JVM i fara

Gör comeback i Ottawa Senators.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är precis en månad sedan Erik Karlsson fick beskedet att han skulle få lämna Ottawa Seantors och ta steget ned i farmarlaget Binghamton. Beskedet kom efter svenskens nionde NHL-match för säsongen. En match till i NHL hade inneburit att den här säsongen hade räknats av från hans kontrakt.

Nu visar det sig att den före detta Frölundabacken får spela sin tionde match trots allt. På fredagen kallades han upp från AHL och på lördagen finns han i laguppställningen när Ottawa möter Boston Bruins på bortais.

– Han har spelat bra. Han åkte ned dit, har haft en viktig roll och spelat många fler minuter än han gjorde häruppe. Han har verkligen försökt att balansera sitt spela och förhoppningsvis kan han ta med det upp hit, säger Ottawas coach Cory Clouston till Canadian Press efter att ha kallat upp svensken och degraderat amerikanen Brian Lee.

 Missar JVM om han spelar i NHL

Beskedet att Erik Karlsson har blivit uppkallad kan visa sig bli ett dråpslag för Pär Mårts JVM-lag. Ottawa Senators hade gett sin backtalang tillåtelse att åka till Regina och delta i turneringen nästa månad, men bara under premissen att han fortfarande spelade i AHL då.

– Får jag spela JVM blir jag jätteglad, får jag inte spela JVM är jag ändå glad. Då betyder det ju att jag är i NHL, sade Erik Karlsson till hockeysverige.se för två veckor sedan.

Den Landsbrofödde backen har gjort succé i AHL sedan han skickades ned av Ottawa. Han svarade för tre assist när Binghamton utklassade Johan Backlunds Adirondack Phantoms natten mot fredag. Totalt har han svarat för elva assist på tolv matcher i farmarlaget.

På nio NHL-matcher har Erik Karlsson svarat för tre assist.

Hockeysverige.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela