Carolina Hurricanes imploderade

Släppte in fem i tredje perioden - igen.

På fredagskvällen tappade Carolina Hurricanes en 4-1-ledning genom att släppa in fem mål i den tredje perioden. I natt var det dags för NHL:s jumbo att implodera ännu en gång.

Laget ledde bortamötet med Buffalo Sabres med 1-0 efter två perioder. En spektakulär räddning av Buffalomålvakten Ryan Miller på ett avslut från Rod Brind'Amour sent i den andra perioden blev vändpunkten på matchen. I tredje perioden kom Sabres ut som ett nytt lag och satte fem raka puckar bakom Michael Leighton i Carolinas kasse.

1-5 i baken och en ny förnedrande förlust för ett lag i spillror.

- Det är inget skoj här just nu. Uppenbarligen är vi väldigt ömtåliga. Två matcher i rad går vi in i tredje perioden och förlorar båda. Det är ett tecken på ett lag utan känsla, säger centern Eric Staal till AP.

Buffalos gigantiske rookieback Tyler Myers plockade upp tre assist i segermatchen. Ryan Miller stoppade 30 skott för Buffalo, som delar andraplatsen i Northeast Division tillsammans med Ottawa Senators. Lagen ligger en poäng efter ettan Boston Bruins.