Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Enströms sagosäsong fortsätter

- 28/11/2009, 13:24 -

SCANPIX

Tre assist när Atlanta vände jätteunderläge.

19 poäng på 22 matcher. Det ger Tobias Enström en sjätteplats i poängligan för NHL:s backar. Den tidigare Modobacken har fått ett lyft den här säsongen i ett Atlanta Thrashers som för första gången på många år ser ut att ha något positivt på gång.

I ett lag som osar av potential har Tobias Enström fått en nyckelroll på blålinjen. Han är med och styr ett av ligans främsta powerplay - Atlanta gör mål på 23 procent av sina numerära överlägen - och har dessutom visat att han kan hålla rent i egen zon. Hittills har Enström en plus- och minusnotering på +10. Det är bäst bland alla svenska spelare i ligan.

I nattens möte med Carolina Hurricanes hade Atlanta ett hopplöst 1-4-underläge inför den tredje perioden. Fem obesvarade mål under de sista 20 minuterna gjorde emellertid att Thrashers kunde lämna Raleigh med två poäng.

Sju poäng på sina fem senaste matcher

Tobias Enström hade en stor del i segern. Han spelade först fram Evander Kane till 1-2-reduceringen och hade därefter assist på Ilya Kovalchuks 3-4 och Maxim Afinogenovs 4-4. Svensken har därmed svarat för sju poäng (1+6) på sina fem senaste matcher.

Rich Peverley avslutade den kraftfulla vändningen med att sätta 5-4 med drygt sex minuter kvar av perioden.

– Helt plötsligt började vi göra en massa mål. Vi vet att vi har ett tillräckligt bra och tillräckligt skickligt lag för att att komma tillbaka från sådana här underlägen, säger forwarden Bryan Little till AP.

Atlanta Thrashers ligger tvåa i Southeast Division efter Washington Capitals. Carolina är hopplöst sist i samma division - och hela NHL. Laget har bara spelat in 15 poäng på 25 matcher.

Hockeysverige.se.