1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Jag är frustrerad"

Vincent Lecavalier berättar om sin tunga säsong.


För några år sedan var han NHL:s bästa målskytt och passerade den magiska 50-målsgränsen. Om Vincent Lecavalier fortsätter att göra mål i nuvarande takt kommer han få svårt att nå 20-målsplatån.

- Det känns jättebra överallt på isen, men inte runt kassen, säger Tampakaptenen.

26 matcher in på säsongen har Tampa Bay Lightnings lagkapten bara gjort fem mål. På sistone har han dessutom helt okaraktäristiskt missat solklara målchanser - till och med öppna målburar.

I Lightnings förlustmatch mot Boston Bruins härom natten passade Victor Hedman fram Lecavalier till en öppen kasse. Men pucken studsade av hans klubba.

- Frustrationsnivån är väldigt hög. Det handlar om självförtroende och det verkar jag sakna. Jag ser hur pucken kommer och jag spänner mig, säger Vincent Lecavalier till St. Petersburg Times.

Det är också där problemet ligger. Ju fler chanser 29-åringen har missat, ju mer spänd blir han runt kassen.

- När du inte gör mål och befinner dig runt kassen så blir din synförmåga lika bra. Det känns jättebra överallt på isen, men inte runt kassen. Det är inte så att jag blir helt blind, men av någon anledning blir mitt synfält mindre, säger Lecavalier.

Annars var det här säsongen som den kraftfulle centern äntligen skulle börja leverera. Efter sin 52-målssäsong 2006/07 har skador undan för undan hindrat honom från att prestera på högsta nivå. I fjol gjorde han "bara" 29 mål och 67 poäng på 77 matcher. Då spelade han med en trasig handled som opererades i våras. Sommaren dessförinnan var det en axel som krävde operation.

Vissa hävdar att Vincent Lecavalier spelar skadad även den här säsongen, men det förnekar han själv. I stället säger han att det är hårt arbete som krävs för att återfinna formen.

- Jag har gjort det här i elva år. Det försvinner inte bara utan vidare, så jag kommer att fortsätta arbeta. Jag arbetar hårt på träningarna och tror att jag kommer att få tillbaka mitt självförtroende i slutändan.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!