1 av 3
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Från hjälte till syndabock

Stor matchhjälte med 36 räddningar mot Buffalo Sabres på lördagen. Men syndabock mot Detroit på söndagen. 


New York Rangers har haft en tung period efter att ha inlett säsongen med att vinna sju av sina åtta första matcher. Lördagens 2-1-seger över Buffalo Sabres framstod som ett trendbrott och under första halvan av söndagens hemmamatch mot Detroit Red Wings såg stabiliteten ut att hålla i sig. Åtminstone från en storspelande Henrik Lundqvists sida.

Svensken, som vann duellen med Ryan Miller i Buffalo, motade samtliga 14 skott i den första perioden och höll nollan fram till 11.59 av den andra perioden. Då kvitterade Pavel Datsyuk Rangers ledning, framspelad av Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström.

Lundqvist såg emellertid att hålla kvar Rangers i matchen, som gick mot förlängning. Då, med bara drygt två minuter kvar att spela, kom målet som sänkte Rangers.

Henrik Zetterberg tog in pucken i anfallszonen och slog en diagonalpassning mot bortre stolpen. Dan Cleary fick fatt på pucken och sköt ett skott ur en usel vinkel. Trots det gick den igenom Henrik Lundqvist och gled in i nätmaskorna.

- Jag var långt ute till höger och försökte bara krama stolpen. Jag tror att pucken fastnade under mig och sedan rörde jag mig och då gick den in. Jag visste att jag hade problem när jag inte kunde se den framför mig. Det är frustrerade, naturligtvis är det ett mål jag måste förhindra, säger Lundqvist till nhl.com.

Rangers satsade på en extra utespelare för att försöka komma ikapp, men i stället fastställde Kris Draper slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

I Detroit storspelade rookiekeepern Jimmy Howard, som har fått mer och mer istid på Chris Osgoods bekostnad. 25-åringen stoppade 28 av 29 skott och utsågs till matchens bästa spelare.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!