Ovechkin nådde 20 mål

Två matchers frånvaro hade hjälpt Alexander Ovechkin att bygga upp en hälsosam aptit inför mötet med Tampa Bay Lightning i natt.

I sin återkomst efter avstängningen för knätacklingen på Carolinas back Tim Gleason pangade den ryske superstjärnan in två mål när Tampa besegrades med 3-0. Ovechkin nådde därmed 20 mål som tredje spelare den här säsongen efter Marian Gaborik och Sidney Crosby.

- I den första perioden försökte jag bara komma in i matchen. Jag hade ju inte spelat på två matcher, så jag tyckte att mina lagkamrater gjorde ett bra jobb i att ge mig pucken, säger Ovechkin till nhl.com.

Segern var Washingtons sjätte i rad. Laget tog två raka segerar även utan Ovechkin i laguppställningen. Då hade Nicklas Bäckström stor del i framgången och utsågs på måndagen till Veckans första stjärna av NHL. Detta efter att ha gjort nio poäng (4+5) på tre matcher förra veckan. I natt lämnade han emellertid isen poänglös och fick se sin poängsvit på fyra matchen bruten.

Washingtons rookiekeeper Semyon Varlamov var mycket stabil och stoppade 26 skott för sin andra nolla den här säsongen. 21-åringen har bara en förlust (!) efter ordinarie matchtid så här långt. I natt stoppade han 26 skott.

I Tampalägret var det nedstämt. Coachen Rick Tocchet vägrade att prata med media efter lagets femte förlust på de sex senaste matcherna. Han drog också ned istiden för stjärnorna Vincent Lecavalier, Steven Stamkos och Martin St. Louis i den tredje perioden.