Supercomeback av Ovechkin

Vann målkampen mot Gaborik.

Marian Gaborik gjorde fler mål, men det var Alexander Ovechkin som lämnade isen som vinnare. Superstjärnan blev målskytt i comebacken när Washington Capitals bortaslog New York Rangers med 4-2.

– Det är alltid skönt att göra mål på första skottet när du kommer tillbaka, säger Ovechkin.

Washington Capitals har klarat sig förhållandevis bra utan Alexader Ovechkin. Under hans sex matcher långa skadefrånvaro har laget tagit fyra segrar. Det råder emellertid ingen tvekan om att de är ett bättre lag med sin skyttekung i laget. I nattens tuffa bortamatch mot New York Rangers satte 24-åringen sitt 15:e mål för säsongen. Med den noteringen toppar han fortfarande NHL:s målliga.

Han har emellertid fått sällskap på den absoluta toppen. Slovaken Marian Gaborik blev tvåmålsskytt för Rangers i natt och är även han noterad för 15 mål. I natt slog Gaborik till direkt. Redan efter 1.16 satte han 1-0 bakom Semyon Varlamov. Ovechkin var inte sen att svara. Innan den första perioden var över hade han kvitterat.

– Det är alltid trevligt när du har varit skadad att komma tillbaka och göra mål i den första perioden på ditt första skott. Det får dig att må bra. Efter det kände jag mig rätt lugn. Jag var inte rädd att ta några tacklingar eller att ta kamperna, säger Alexander Ovechkin till nhl.com efter att ha gjort sin första match sedan 1 november.

Alexander Ovechkin blev emellertid aldrig någon matchhjälte. De stora hjältarna den här natten var slitvargarna i fjärdekedjan, Matt Bradley och Quintin Laing. Bradley satte det avgörande 3-2-målet efter att ha överrumplat Rangersbacken Wade Redden på den offensiva blålinjen, ryckt loss och tryckt upp pucken bakom Henrik Lundqvist. Då återstod det mindre än fem minuter av matchen.

Inte särskilt illa med tanke på att Bradley hade varit del av en oerhört livlig och rätt blodig fajt med Aaron Voros i den första perioden. Den slutade med att han fick sy ett par stygan ovanför ena ögat. Quintin Laings kväll slutade på sjukhus sedan han gått ned och täckt ett slagskott från Michal Rozsival med ansiktet. Han befaras han brutit käken.

– Vilken hjältemodig kille. Man kunde se från båset hur han vände sig och hur Rozsival sköt pucken. Vi hoppades bara att den hade touchat honom, men när han reste sig upp var hans käke rätt svullen, säger coachen Bruce Boudreau.

Segern förde upp Washington Capitals på första plats i Eastern Conference, två poäng före New Jersey Devils som har två matcher färre spelade. Rangers ligger femma i, med två poäng till godo på Atlanta och Ottawa just under slutspelsstrecket.