Lördag 19 Jun
Stockholm

Karlsson bakom Kovalevs milstolpe

1 av 2
2 av 2

Sköt sitt 400:e mål mot Carolina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är Alexei  Kovalev i ett nötskal. Efter 16 raka matcher utan mål dök den ryske veteranen upp som gubben ur lådan i nattens match mot Carolina Hurricanes. Med ett hattrick säkrade han inte bara en 4-2-seger åt Ottawa Senators, han passerade även 400-målsgränsen.

Kovalevs matchvinnande 3-2-mål 16.56 in i den tredje perioden var 36-åringens 400:e. Målet tillkom i powerplay efter att Erik Karlsson slagit en fin crosspassning. Den ryske kultfiguren tog ett skär inåt i banan och satte pucken med ett rappt handledsskott från den vänstra tekningscirkeln.

- Det är alltid speciellt att passera en sådan gräns. Jag vet att det var ett tag sedan jag gjorde mål, men nu kan jag sluta tänka på det, säger Kovalev till AP efter att ha blivit den 82:a spelaren i NHL-historien att göra 400 mål.

Alexei Kovalev gjorde kvällens tredje mål i tom kasse och nära på fördubblade sin målskörd den här säsongen. Inför matchen hade han bara svarat för mediokra fyra mål på 27 matcher.

Erik Karlssons assist på 3-2-målet var hans femte assistpoäng för säsongen. 19-åringen får fortsatt stort förtroende - spelade över 20 minuter igen - och spel i JVM ser därför allt mindre troligt ut.

Daniel Alfredsson, som fyllde 37 år i fredags, hade en assistpoäng för Ottawa.

 Hockeysverige.se

nhl
Kommentera
Kopiera länk
Dela