1 av 3
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3

Johan Hedberg kung i The Garden

Knäckte storspelande Henrik Lundqvist.


En sommar kan bevisligen göra stor skillnad, det är Johan Hedberg ett levande bevis för. Vad han än gjorde för att förbättra sitt spel i somras har det fungerat till punkt och pricka.

I fjol var han en av NHL:s statistiskt sett sämsta målvakter och lämnade säsongen med en räddningsprocent på mediokra 88,6. Ett drygt halvår senare är hans siffror bland de bättre ligan. På 15 matcher har han bara släppt in 28 mål och har en räddningsprocent på 93,2 - bäst i ligan efter Buffalos Ryan Miller.

Nattens bortamatch mot New York Rangers var sannolikt Hedbergs bästa den här säsongen. För trots att Atlanta Thrashers blev totalt utspelat lyckades laget lämna Madison Square Garden med två poäng. Detta sedan 36-åringen vunnit matchen-i-matchen med Henrik Lundqvist och stoppat 46 skott i en 3-2-seger efter straffar.

- Jag såg puckarna riktigt bra och vi rensade undan alla returer. Det kanske är lite vilseledande när man ser hur det andra laget skjuter och skjuter, men om man tittar på Henrik så gjorde han några fina räddningar också, säger matchhjälten till AP.

"Den bästa spelaren i matchen"


Lagkamraterna var inte lika diplomatiska i sina intryck från matchen.

- Han var vår ledare, fantastisk. Han var den bästa spelare i matchen, säger lagkaptenen Ilya Kovalchuk, som gjorde ett av Atlantas två straffmål på Henrik Lundqvist.

Lundqvist stoppade 25 av 27 skott under ordinarie matchtid och förlängningen. Vid straffavgörandet kunde han varken stoppa Kovalchuk eller Slava Kozlov. Han släppte in båda straffarna och Rangers förlorade för sjunde gången på sin åtta senaste matcher.

- Jag tror att alla är förbannad. Jag går omkring och är förbannad för att vi inte vinner. Jag försöker använda det som motivation, men naturligtvis är det frustrerande, säger den svenske burväktaren.

Tobias Enström plockade upp in 20:e assist för säsongen när han spelade fram Slava Kozlov till Atlantas 1-0-mål. Han är den svenska NHL-back som har plockat flest poäng hittills den här säsongen, 23 på 31 matcher.

Johan Hedberg leker Stålmannen

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!