Tisdag 3 Aug
Stockholm

Lidström gick av isen med fotskada

Detroit förlorade borta mot ett fysiskt spelande Nashville med 2-3 i nattens NHL-ishockey.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nicklas Lidström gick av isen tidigt i den andra perioden med vad som rapporteras vara en fotskada när hans Detroit förlorade borta mot ett fysiskt spelande Nashville med 2-3 i NHL-ishockeyn. Enligt tränaren Mike Babcock visade visade röntgenbilderna inga tecken på brutna ben i foten. Men han missar troligtvis nästa match.

– Det skulle utan tvekan skada vilken laguppställning som helst. Har man världens bäste försvarsspelare i laget kommer folk att märka att han är borta, sa lagkamraten Ty Conklin efteråt enligt klubbens hemsida.

Matchen var den första mellan lagen sedan Detroit slog ut Nashville ur förra säsongens Stanley-cup slutspel. Efter två perioder låg Detroit under med 1-3 mot hemmalaget som endast gjort 22 mål på sina 13 senaste matcher.

I den tredje perioden såg Detroit ut att vara på väg in i matchen när Mikael Samuelsson reducerade till 2-3, assisterad av Henrik Zetterberg. Med en och en halv minut kvar tog Detroit, som under hela matchen hade svårt att komma till i powerplay, ut målvakten Ty Conklin, men misslyckades även denna gång med att göra mål i numerärt överläge.

Eric Staal svarade för ett hattrick när Carolina bortaslog Atlanta med 5-4. Staal avgjorde matchen när han på egen hand på dryga minuten gjorde två mål i mitten av slutperioden. Men bortalagets matchhjälte var inte ensam om att göra ett hattrick i matchen - även hemmalagets center Bryan Little gjorde för fösta gången tre mål i en NHL-match. Johan Hedberg stod i Atlantas mål och räddade 34 skott.

Nicklas Bäckström noterades för en assist och Alexander Ovetjkin avgjorde matchen när Washington vann hemma mot Buffalo med 3-2.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela