1 av 7
- Foto: Scanpix
2 av 7
- Foto: Scanpix
3 av 7
- Foto: Scanpix
4 av 7
- Foto: Scanpix
5 av 7
- Foto: Scanpix
6 av 7
- Foto: Scanpix
7 av 7
- Foto: Scanpix

Canucks tappade allt - och vann

Alexander Edler slog in 3-1 i tom kasse med 55 sekunder kvar att spela. Men Minnesota hade mer att ge. Två snabba mål tvingade fram en förlängning där Sami Salos tunga slagskott fällde avgörandet. - Otroligt skönt att få vinna, säger finländaren om segern som säkrade Northwest Division-titeln åt Canucks.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Vancouver Canucks hade dominerat matchen med eftertryck. Därför var det en hel del åskådare som reste sig upp och begav sig mot utgångarna när Alexander Edler slog in 3-1 i Minnesota Wilds övergivna målbur. Det visade sig vara förhastat.

Med 41,5 sekunder kvar att spela styrde Cody Almond, lagkamrat med Mikael Backlund i WHL-laget Kelowna Rockets förra säsongen, in en reducering till 2-3 och med bara 18,8 sekunder kvar hittade Antti Miettinen nätmaskorna för 20:e gången den här säsongen. 3-3 och en snöplig förlängning för Vancouver.

- Vi förföll litegrann där på slutet och det kändes inte speciellt kul att bege sig in i förlängningen. Därför var det otroligt skönt att få vinna, säger Sami Salo till AP.

Sedin utökade poängligaledningen

Den hårdskjutande backen blev den som gav Canucks upprättelse. I powerplay dundrade han in 4-3 på Henrik Sedins passning efter att Minnesotabacken Greg Zanon hamnat i utvisningsbåset.

- "Hank" slog en bra passning och det var som att lägga upp den på damernas tee. Jag försökte bara pricka ett av hörnan, säger Salo.

Assisten på det matchvinnande målet var Henrik Sedins enda poäng i matchen. Han är därmed uppe i 106 poäng, fyra fler än poängligans tvåa Alexander Ovechkin. Washingtons ryska stjärna har fyra matcher kvar att spela i grundserien, Sedin har tre.

Övertidssegern innebär att Vancouver Canucks säkrade segern i Northwest Division. Därmed är man garanterade hemmafördel i åtminstone den första slutspelsrundan.

Noterbart i övrigt är att Mikael Samuelsson gjorde comeback efter den axelskada som har tvingat honom att avstå från åtta raka matcher. Han var poänglös i natt, men drog på sig två utvisningar.

Hockeysverige.se