1 av 7
- Foto: Scanpix
2 av 7
- Foto: Scanpix
3 av 7
- Foto: Scanpix
4 av 7
- Foto: Scanpix
5 av 7
- Foto: Scanpix
6 av 7
- Foto: Scanpix
7 av 7
- Foto: Scanpix

Canucks tappade allt - och vann

Alexander Edler slog in 3-1 i tom kasse med 55 sekunder kvar att spela. Men Minnesota hade mer att ge. Två snabba mål tvingade fram en förlängning där Sami Salos tunga slagskott fällde avgörandet. - Otroligt skönt att få vinna, säger finländaren om segern som säkrade Northwest Division-titeln åt Canucks.


Vancouver Canucks hade dominerat matchen med eftertryck. Därför var det en hel del åskådare som reste sig upp och begav sig mot utgångarna när Alexander Edler slog in 3-1 i Minnesota Wilds övergivna målbur. Det visade sig vara förhastat.

Med 41,5 sekunder kvar att spela styrde Cody Almond, lagkamrat med Mikael Backlund i WHL-laget Kelowna Rockets förra säsongen, in en reducering till 2-3 och med bara 18,8 sekunder kvar hittade Antti Miettinen nätmaskorna för 20:e gången den här säsongen. 3-3 och en snöplig förlängning för Vancouver.

- Vi förföll litegrann där på slutet och det kändes inte speciellt kul att bege sig in i förlängningen. Därför var det otroligt skönt att få vinna, säger Sami Salo till AP.

Sedin utökade poängligaledningen

Den hårdskjutande backen blev den som gav Canucks upprättelse. I powerplay dundrade han in 4-3 på Henrik Sedins passning efter att Minnesotabacken Greg Zanon hamnat i utvisningsbåset.

- "Hank" slog en bra passning och det var som att lägga upp den på damernas tee. Jag försökte bara pricka ett av hörnan, säger Salo.

Assisten på det matchvinnande målet var Henrik Sedins enda poäng i matchen. Han är därmed uppe i 106 poäng, fyra fler än poängligans tvåa Alexander Ovechkin. Washingtons ryska stjärna har fyra matcher kvar att spela i grundserien, Sedin har tre.

Övertidssegern innebär att Vancouver Canucks säkrade segern i Northwest Division. Därmed är man garanterade hemmafördel i åtminstone den första slutspelsrundan.

Noterbart i övrigt är att Mikael Samuelsson gjorde comeback efter den axelskada som har tvingat honom att avstå från åtta raka matcher. Han var poänglös i natt, men drog på sig två utvisningar.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.