Onsdag 21 Apr
Stockholm

Henke Lundqvist stängde igen butiken

Henrik Lundqvist höll nollan och blev utsedd till matchens spelare när laget vann med 4-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Lundqvist höll nollan för första gången i år och blev utsedd till matchens spelare när hans NY Rangers vann hemma mot Pittsburgh med 4-0 i NHL-ishockeyn.

– Det var på tiden. Jag har inte ens varit i närheten av en nolla, sa Lundqvist till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Pittsburgh är inne i en dålig period och har förlorat sju av de nio senaste matcherna. Inte hjälpte det då att Lundqvist vägrade släppa något förbi sig. Lundqvist har dragits med magsjuka och missade matchen mot Washington i söndags, så hans medverkan var länge osäker. Men väl på isen spelade han som den världsmålvakt han är.

– Vi har gått igenom en dålig period där det har varit mycket upp och ner. Men om man tittar på ligan går alla lag igenom en liknande period där man måste jobba riktigt hårt för att vinna matcher, sa "Hank" till NHL.com.

Lagets coach Tom Renney hyllade efteråt svensken.

– Han är en väldigt, väldigt bra målvakt. Han kommer att skrivas in i historieböckerna som en av de absolut största i Rangers. Det är inget snack om det, säger Rangers coach Tom Renney.

I nattens andra match hemmabesegrade Edmonton NY Islanders med 3-2 sedan Edmonton kommit tillbaka efter ett 0-2-underläge.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela