- Foto: Scanpix

Holmström trodde utmärkelsen var ett skämt

Precis som Jonas Gustavsson har Tomas Holmström blivit nominerad till Bill Masterton Trophy, utmärkelsen som går till den spelare i NHL som har visat störst hängivenhet och uthållighet under säsongen. Holmström trodde att det var ett skämt.


Tomas Holmström att det var ett skämt när tidningen Windsor Star informerade honom om att Detroit Red Wings hade utsett honom till deras kandidat till priset.

- Jag vet inte vad du pratar om, var den svenske veteranforwardens reaktion på beskedet. Jag har aldrig hört talas om den där utmärkelsen tidigare.

När det förklarades för 37-åringen att det kunde innebära en resa till Las Vegas för att delta på NHL Awards i juni blev han desto gladare.

Anledningen till att Holmström nomineras är att han har kämpat sig igenom otaliga skador och ändå hållit flaggan i topp. Den här säsongen har han gjort 22 mål och 43 poäng på 65 matcher.

- Han har fortsatt att kämpa och varit en inspiration för vårt lag med sin inställning och tävlingsinstinkt, säger coachen Mike Babcock till Windsor Star.

- När han en dag beslutar sig för att sluta kommer Red Wings verkligen att sakna honom. Inte bara för vad han gör framför kassen, i sin jakt på pucken eller i powerplay, utan även för den man han är och den karaktär han har.

Tomas Holmströms kontrakt med Red Wings går ut efter säsongen, men allt tyder på att klubben kommer att förlänga det. Piteåsonen är inne på sin 13:e säsong i Detroit och har spelat närmare 900 matcher för klubben.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!