Tisdag 25 Jan
Stockholm

Boston fortsätter överraska i NHL

Från skräplag till toppgäng. Boston Bruins är bäst i hela NHL.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Det finns ungefär sex anledningar till att den här Bruins-upplagan är annorlunda från de tidigare. En av de största orsakerna är att vi alla har samma syn på saker och ting som tränarna, förklarar Boston Bruins målvakt Tim Thomas lagets framgång enligt ESPN.

Det är bara att instämma i det Thomas säger. Från att ha varit ett av ligans skräplag, eller åtminstone medelmåttor, har de utvecklats till en Stanley Cup-favorit. Efter att San Jose förlorade i natt mot Calgary är Boston bäst i hela NHL med 70 poäng. Nordöstlaget leder den östra konferensen överlägset, elva poäng före Washington Capitals.

I natt vann Bruins borta över New York Islanders med 2-1 efter straffar, trots att hemmalaget öste skott mot Thomas. Den förre AIK-keepern gjorde hela 40 räddningar och bidrog starkt till att Bruins tog sin sjunde raka bortaseger.

– Timmy var vår bästa spelare. Han höll fortet uppe, sa Boston-coachen Claude Julien.

Bruins mål gjordes av Marc Savard och Martin St. Pierre. Den förstnämnde hakar på i toppen av poängligan och har efter 43 matcher gjort 52 poäng, ett facit som placerar honom på femteplats, 15 poäng efter ledaren Jevgenij Malkin.

Övriga resultat från nattens NHL:

Carolina - Toronto 4-6

Montreal - Nashville 3-2

Tampa Bay - Philadelphia 4-1

Minnesota - Edmonton 5-1

Dallas - Buffalo 4-5 (e.f.)

St. Louis - Colorado 5-2

Vancouver - Phoenix 1-4

Los Angelses - Detroit 0-4

San Jose - Calgary 2-3

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt