Nicklas Bäckström stekhet i natt

Washingtons svensk gjorde tre assist när hans lag malde ner Pittsburgh.


Det var två lag med svag form som möttes i Mellon Arena i Pittsburgh i natt. Hemmalaget Penguins har bara vunnit efter full tid tre gånger sedan den 13 december och gästerna Capitals hade tre raka förluster i bagaget. Åtminstone för Pittsburgh fortsätter kräftgången efter att Washington vann med 6-3.

Matchen i matchen var definitivt den mellan ligans hetaste poänggörare. Pittsburghs Jevgenij Malkin och Sidney Crosby ligger i topp tätt följda av Washingtons ryske ångvält Alexander Ovetjkin. Och även här får Washingtons poängmaskin ses som vinnare i kampen. Speciellt då han hade en glödhet Nicklas Bäckström vid sin sida. Ovetjkin gjorde två mål och en assist och "Bäckis" tre assist. Rivalerna i Penguins, som tillsammans skrapade ihop tre poäng, överglänstes klart.

– Det här var en känslosam match för oss. Vi förlorade tre i rad innan den här och var tvungna att åka i väg för att möta ett riktigt tufft lag, sa en lättad Alexander Ovetjkin efter matchen enligt ESPN.

Det var i tredje perioden som segerrycket kom. Pittsburgh hade ledningen med såväl 1-0 som 2-1 men orkade inte stå emot Washingtons forcering i slutperioden då gästerna sköt hela 18 skott på mål. Det var också i tredje akten som Ovetjkin gjorde alla sina poäng. Onekligen släpptes en sten från ryssens bröst då han innan nattens fight bara hade mäktat med en assist på fem matcher. Lägg därtill att Nicklas Bäckström inte hade gjort en enda poäng på de senaste fem matcherna och ni förstår att när dessa två grabbar kommer igång, ja, då är Capitals svårstoppade.

– När han hamnat i en svacka och sedan bryter den, då bryter han den inte lite. Han gör två eller tre mål. Det är vad Alex gör. När han kommer igång, då är han ganska svår att stoppa, säger Washingtons coach Bruce Boudreau.

För Pittsburgh fortsätter dock besvären. Kräftgången är påtaglig och i natt skadades även Sidney Crosby. Dock tros skadan vara lindrig och stjärnan själv tror att han är tillbaka till nästa match.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.