Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nicklas Bäckström stekhet i natt

- 15/01/2009, 07:12 -

Washingtons svensk gjorde tre assist när hans lag malde ner Pittsburgh.

Det var två lag med svag form som möttes i Mellon Arena i Pittsburgh i natt. Hemmalaget Penguins har bara vunnit efter full tid tre gånger sedan den 13 december och gästerna Capitals hade tre raka förluster i bagaget. Åtminstone för Pittsburgh fortsätter kräftgången efter att Washington vann med 6-3.

Matchen i matchen var definitivt den mellan ligans hetaste poänggörare. Pittsburghs Jevgenij Malkin och Sidney Crosby ligger i topp tätt följda av Washingtons ryske ångvält Alexander Ovetjkin. Och även här får Washingtons poängmaskin ses som vinnare i kampen. Speciellt då han hade en glödhet Nicklas Bäckström vid sin sida. Ovetjkin gjorde två mål och en assist och "Bäckis" tre assist. Rivalerna i Penguins, som tillsammans skrapade ihop tre poäng, överglänstes klart.

– Det här var en känslosam match för oss. Vi förlorade tre i rad innan den här och var tvungna att åka i väg för att möta ett riktigt tufft lag, sa en lättad Alexander Ovetjkin efter matchen enligt ESPN.

Det var i tredje perioden som segerrycket kom. Pittsburgh hade ledningen med såväl 1-0 som 2-1 men orkade inte stå emot Washingtons forcering i slutperioden då gästerna sköt hela 18 skott på mål. Det var också i tredje akten som Ovetjkin gjorde alla sina poäng. Onekligen släpptes en sten från ryssens bröst då han innan nattens fight bara hade mäktat med en assist på fem matcher. Lägg därtill att Nicklas Bäckström inte hade gjort en enda poäng på de senaste fem matcherna och ni förstår att när dessa två grabbar kommer igång, ja, då är Capitals svårstoppade.

– När han hamnat i en svacka och sedan bryter den, då bryter han den inte lite. Han gör två eller tre mål. Det är vad Alex gör. När han kommer igång, då är han ganska svår att stoppa, säger Washingtons coach Bruce Boudreau.

För Pittsburgh fortsätter dock besvären. Kräftgången är påtaglig och i natt skadades även Sidney Crosby. Dock tros skadan vara lindrig och stjärnan själv tror att han är tillbaka till nästa match.

Skrivet av: