Näslund dominerade när Rangers vann

Steve Valquette stod i mål när Henrik Lundqvist vilade efter att ha spelat All-Star-hockey under helgen.

New York Rangers besegrade Carolina med 3-2 i NHL-ishockeyn natten mot onsdagen. Henrik Lundqvist som under helgen har spelat All-Star-ishockey, vilade till förmån för Steve Valiquette som motade 33 puckar och var en stor anledning till Rangers vinst.

– Jag tror att vi måste fortsätta ge Henrik chansen att omgruppera och få vila. Steve har för andra året på raken visat att han kan spela positionen som andreman riktigt bra. Det är bra för oss att han även spelar bra, därför att en vilad Henrik kommer att spela ännu bättre när säsongen går in på avgörandet, sa huvudtränaren Tom Renney till Rangers hemsida.

Markus Näslund svarade för två assist och var även han mycket framstående i matchen. Andra assisten kom när han i tio minuter in i den första perioden spelade fram till Scott Gomez som satte ett direktskott bakom Cam Ward, hans tionde mål för säsongen. I och med segern behåller Rangers tredjeplatsen i Eastern conference.

– Det var ännu en viktig vinst för oss, jag tycker särsklit om sättet vi krigade, sa Näslund efter matchen.

Washington åkte på ytterligare en förlust, deras femte på de senaste åtta matcherna, när Boston vann med 3-2 efter förlängning på hemmais. En del i förlusten kan ha berott på att lagets stjärna Alexander Ovetjkin, som leder skytteligan med 31 mål, blev hakad och dundrade in i sargen en bit in i den andra perioden. Ovetjkin skadade sin högra axel samt huvudet, vilket ledde till att han var tvungen att kliva av isen. Men var sedan tillbaka pigg och fräsch i den tredje perioden.

Michael Nylander gjorde sitt femte mål för säsongen och gav Washington ledningen med 2-1 i den första perioden, en ledning som hämtades upp i den andra av Bostons Marc Savard. Väl inne i förlängningen tog det inte mer än 1 minut och 55 sekunder förrän Bostons David Krejci avgjorde matchen. Trots förlusten toppar Washington Southeast division före Carolina.