Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Zäta" fick ett livstidskontrakt i natt

Sport | 28/01/2009 08:26

I dag håller Detroit Red Wings en presskonferens för att meddela att Henrik Zetterberg skrivit på ett nytt monsterkontrakt.

Henrik Zetterberg sägs ha erbjudits ett av NHL-historiens största kontrakt. Enligt amerikanska källor har Detroit Red Wings skrivit en tolvårskontrakt, med en så kallad "no trade-clause, värt nästan 600 miljoner kronor eller runt 48 miljoner per år. Hans nuvarande kontrakt ger honom runt 23 miljoner kronor per året. "Zäta" kommer att vara 40 år när kontraktet går ut och kommer med stor säkerhet att förbli Red Wings trogen resten av karriären.

Förhandlingarna har pågått länge mellan Zetterbergs agent Marc Levine och Detroits general manager Ken Holland. Holland sägs vara överlycklig över att "Zäta" skrivit på då han ser sin 28-årige superstjärna som klubbens framtid.

Förutom det nya kontraktet är det inte mycket Zetterberg kan glädjas åt. Han har drabbats av flera skador under säsongen och i natt fick han kliva av i andra perioden mot Columbus i sin 400:e NHL-match. Enligt klubbens hemsida drabbades han av ryggspasmer. Det är fortfarande oklart om och hur länge han blir borta. Detroit förlorade med 2-3 efter att Columbus Rick Nash avgjort med en hattrick.

Sett till årslön konkurrerar "Zäta" fortfarande inte med de allra största. Men de enda som för tillfället har ett längre kontrakt än svensken är NY Islanders målvakt, Rick DiPietro, som 2006 skrev på ett 15-årskontrakt samt Washingtons unge megastjärna Alexander Ovetjkin som förra året skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 13 år. Anledningen till det nya långa kontraktet är att Detroit är nära sitt lönetak och därför väljer man att sockra budet till "Zäta" med fler år istället för en högre årslön.

Zetterberg draftades av Detroit först i den sjunde rundan, som 210:e spelaren, för tio år sedan.

Det är tack vare mål som den mot Colorado som "Zäta" fått det nya kontraktet

Skrivet av: