"Zäta" fick ett livstidskontrakt i natt

I dag håller Detroit Red Wings en presskonferens för att meddela att Henrik Zetterberg skrivit på ett nytt monsterkontrakt.


Henrik Zetterberg sägs ha erbjudits ett av NHL-historiens största kontrakt. Enligt amerikanska källor har Detroit Red Wings skrivit en tolvårskontrakt, med en så kallad "no trade-clause, värt nästan 600 miljoner kronor eller runt 48 miljoner per år. Hans nuvarande kontrakt ger honom runt 23 miljoner kronor per året. "Zäta" kommer att vara 40 år när kontraktet går ut och kommer med stor säkerhet att förbli Red Wings trogen resten av karriären.

Förhandlingarna har pågått länge mellan Zetterbergs agent Marc Levine och Detroits general manager Ken Holland. Holland sägs vara överlycklig över att "Zäta" skrivit på då han ser sin 28-årige superstjärna som klubbens framtid.

Förutom det nya kontraktet är det inte mycket Zetterberg kan glädjas åt. Han har drabbats av flera skador under säsongen och i natt fick han kliva av i andra perioden mot Columbus i sin 400:e NHL-match. Enligt klubbens hemsida drabbades han av ryggspasmer. Det är fortfarande oklart om och hur länge han blir borta. Detroit förlorade med 2-3 efter att Columbus Rick Nash avgjort med en hattrick.

Sett till årslön konkurrerar "Zäta" fortfarande inte med de allra största. Men de enda som för tillfället har ett längre kontrakt än svensken är NY Islanders målvakt, Rick DiPietro, som 2006 skrev på ett 15-årskontrakt samt Washingtons unge megastjärna Alexander Ovetjkin som förra året skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 13 år. Anledningen till det nya långa kontraktet är att Detroit är nära sitt lönetak och därför väljer man att sockra budet till "Zäta" med fler år istället för en högre årslön.

Zetterberg draftades av Detroit först i den sjunde rundan, som 210:e spelaren, för tio år sedan.

Det är tack vare mål som den mot Colorado som "Zäta" fått det nya kontraktet

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.