Spelarna vill byta liv med Ovetjkin

Sidney Crosby är enligt spelarna i NHL ligans gnälligaste spelare.


Nyligen gjordes en stor undersökning bland spelarna i NHL. Det är ESPN som står bakom intervjuerna och några av frågorna som ställdes är vilken spelare som anses vara den gnälligaste i ligan, vilken spelare som leder sitt lag bäst och vem man skulle vilja byta liv med.

Något överraskande fick Pittsburghs och hela NHL:s ikon Sidney Cosby flest röster som den gnälligaste spelaren. Kanske måste han mogna några år till innan han blir en riktigt respekterad spelare. Vi svenskar kan stoltsera med att vi har den näst bästa ledaren bland alla spelare. Nicklas Lidström får på den frågan näst flest röster, endast slagen av Calgary Flames lagkapten Jarome Iginla.

På frågan om vilken annan spelares liv de skulle vilja ha får föga förvånande målsprutan Alexander Ovetjkin flest röster. Efter hans fenomenala fyra säsonger i Washington Capitals har ryssen även starat en klädkedja och skapat sig respekt hos såväl media som med- och motspelare. Nicklas Lidström platsar även högt upp på den här listan, på en delad tredje plats, och något längre ner hamnar New York Rangers burväktare Henrik Lundqvist.

Spelarna frågades dessutom om vilket lags fans de ansåg var de mest störande. Ganska överlägset vann Philadelphias fans som är både passionerade och högljudda. Flyersfansen har till och med buat ut jultomten då han varit på besök i hemmarenan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!