Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vill bevisa för mig själv att jag kan"

Marcus Johansson närmar sig NHL med stormsteg.

Marcus Johansson närmar sig NHL med stormsteg.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Sport | 14/09/2010 10:30

Jättetalangen har imponerat stort och har mer eller mindre blivit lovad en plats i NHL. Men trots det vill inte Marcus Johansson fira än.

WASHINGTON, D.C. Och han kommer till USA väl förberedd.

– Jag har varit på is både med Färjestad och med Skåre. Kört fys med Färjestad och kört fys med en personlig tränare, så jag känner att jag har gjort så mycket jag kan.

Marcus Johansson och landsmannen Anton Gustafsson har befunnit sig i Washington D.C i en vecka. De har hunnit anpassa sig till tidsomställningen, varit på is med Nicklas Bäckström och bekantat sig med staden. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna inför de kommande veckornas hårda tester. Marcus såg också pigg ut när Capitals unga spelare körde två tuffa ispass på söndagsförmiddagen.

– Det kändes faktiskt ganska bra, jag kände mig fräsch och det var roligt.

"Jag har bestämt mig"

Capitals lagledning hyllade Johansson efter sommarens utvecklingsläger. Både tränaren Bruce Boudreau och general managern George McPhee tror att han kommer att ta en plats i laget. Men Marcus känner ingen press från ledningens sida.

– Jag känner mer press för mig själv, att jag vill bevisa för mig själv att jag kan ta en plats.

Vad har du för förhoppningar?

– Det är klart att man har höga förhoppningar på sig själv, jag menar, man kan ju inte gå ut och tro att man inte ska klara det. Jag har bestämt mig för att jag vill klara det och att jag ska göra det, så får vi se hur det går. Man kan inte göra mer än så, utan gå ut och göra allt vad man kan.

Vad som händer om han inte räcker hela vägen har han dock inte funderat över. En klausul i hans kontrakt gör att han kan återvända till Europa om han inte platsar i NHL. Men han utesluter inte spel i farmarlaget Hershey Bears.

– Vi får se vad som händer när det kommer på tal – om det kommer på tal.

Capitals rookie camp avslutas med en match mot Philadelphia Flyers talanger på torsdag. En bra insats där kan öka chanserna ytterligare.

Hockeysverige.se