Lördag 23 Okt
Stockholm

Äntligen vann Detroit - Utan Zetterberg

Marian Hossa räddade Detroit i straffavgörandet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stanley cup-mästaren Detroit hade inte vunnit på fem matcher i NHL inför hemmamötet med St Louis. Och utgången i den sjätte matchen var långt ifrån given då den gick till straffavgörande.

Men där avgjorde Marian Hossa för Detroit.

–Det har ingen betydelse hur fult eller vackert det var, vi gjorde slut på en förlustrad och nu kan vi äntligen börja bygga på någonting, sa Hossa till Red Wings hemsida.

Första perioden under ordinarie matchtid blev mållös, men i den andra kom målexplosionen. Inom loppet av drygt fem minuter hade ställningen ändrats till 3-2 till Detroit. Slovaken Marian Hossa gjorde två av målen för Detroit, Nicklas Lidström och Niklas Kronwall assisterade till varsitt.

–Vi gjorde väl ingen toppmatch, men jag tror att det här var vändningen, säger Detroit-kaptenen Nicklas Lidström till Expressen på nätet.

Innan dess hade St Louis Patrik Berglund smugit emellan och gjort 2-2 i powerplay, St Louis andra mål i numerärt överläge för kvällen och Berglunds 16:e mål den här säsongen. St Louis kvitterade i den tredje perioden och tog matchen till förlängning.

Förlängningen blev mållös och i straffavgörandet höll sig Hossa framme igen och satte den avgörande straffen.

– Hossa spelade väldigt bra i dag och han har ett otroligt skott, säger Lidström.

Henrik Zetterberg missade tredje matchen i följd på grund av sina ryggbesvär. Men efter vila och behandling känner han sig redo för spel igen.

– Jag räknar med att spela mot Phoenix på onsdag, säger Zetterberg.

Nyligen blev Zetterbergs långtidskontrakt med klubben klar. Efter matchen uttalade sig general managern Ken Holland även om Johan Franzens fortsättning i klubben. Holland vill behålla den svenske stjärnan vars kontrakt går ut i slutet av säsongen. Men Holland menar att det kan bli svårt då han förmodligen måste välja mellan svensken och poängkungen Marian Hossa.

– Det är möjligt med en fortsättning, men jag tror att det kan bli svårt trots att båda vill stanna. Jag vill försöka få en klar innan slutspelet, och sedan får vi se i slutet av juni hur vi står gentemot lönetaket, sa Holland till Red Wings hemsida.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela