Fredag 30 Jul
Stockholm

Zäta trollade - Näslund slogs

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Zetterberg verkar ha skakat av sig ryggskadan och hittat superformen som ska ge hans Detroit Red Wings ännu en Stanley Cup-titel. I nattens match mot NHL-suveränerna San Jose Shark var det återigen dags för cirkus-Zäta. Supersvensken slog till två gånger om när Detroit fullständigt körde över San Jose Sharks med hela 4-1.

– Han är en superstjärna, vi har tur att vi har honom i laget, kontaterar general managern Ken Holland.

Zätas första mål kom i numerärt underläge. Zäta stal pucken och drog blixtsnabbt iväg mot San Josemålet och snurrade fullständigt bort Evgeni Nabokov innan han enkelt tryckte in pucken. Ett mästerverk som fick Detroitfansen att resa sig och applådera i flera minuter. Själv var lika ödmjuk som vanligt efter matchen.

– Men det är segern som räknas, säger Zetterberg till Red Wings hemsida.

Zäta var ännu inte klar. I slutet av matchen slog han till i powerplay. Återigen var det hans snabba skridskoåkning som möjliggjorde målet. Zäta var på väg runt kassen, men valde att tvärbromsa och trycka in pucken intill den första stolpen. Nabokov fattade ingenting. Det var först när mållampan lyste som ryssen förstod att Zäta lurat skjortan av honom.

Detroits uppvisning var en klar signal till de andra lagen. Mästarna är återigen laget man ska slå om man vill lyfta den massiva bucklan senare i vår.

–Vi vill komma ikapp San Jose och vara tabelletta. Men det blir inte lätt, de har fortfarande ett försprång, sa Zäta efter matchen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela