Måndag 18 Okt
Stockholm

Zäta & co: nollade Penguins stjärngäng

Detroit Red Wings med Henrik Zetterberg i spetsen knäckte Pittsburgh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Detroit visade i går kväll ingenting av de försvarsproblem som laget lider av. Borta mot Pittsburgh på Mellon Arena var det bara ett lag på isen. Stanley Cup-mästarna Detroit med "Zäta" i spetsen körde över Stanley Cup-tvåan Penguins med 3-0 och tog därmed fjärde raka segern. Nu toppar man överlägset sin divison.

Zetterberg matchades stenhårt mot Penguins unga superstjärnor Sydney Crosby och Evgeni Malkin och gjorde det bra. "Zäta" som nyligen skrev ett tolvårskontrakt med Detroit såg ut att ha återhämtat sig från ryggskadan som hämmat honom i några veckor. Han kämpade frenetiskt och tillät inte Penguins målkungar att hitta några ytor. "Zäta" låg även bakom Pavel Datsyuks 1-0.

– Planen var att spela mot honom eller Malkin. Det är ju väldigt skickliga spelare som kommer att straffa dig så fort man ger dem ytor, sade "Zäta" till NBC efter matchen.

Tvåan satte slovaken Marian Hossa, assisterad av Anders Lilja. Hossa spelade för Penguins förra säsongen och fick utstå en hel del glåord och hån matchen igenom. Men han fick sista ordet när han med en rapp backhand drog in sitt 30:e mål för säsongen.

– Jag försökte lägga all kraft på backhanden och försökte skjuta så snabbt som möjligt. Jag hoppas att den skulle gå in, men blev överraskad när den gjorde det, sa han efteråt till klubbens hemsida.

Datsyuk satte trean efter en målvaktsretur. Även den gången assisterades han av en svensk, lagkaptenen Nicklas Lidström den här gången.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela