Polisen försökte hålla folkmassorna tillbaka - men enligt rapporten hade det inte spelat någon roll hur många poliser som varit på plats.
1 av 4
Polisen försökte hålla folkmassorna tillbaka - men enligt rapporten hade det inte spelat någon roll hur många poliser som varit på plats. - Foto: DARRYL DYCK / AP
2 av 4
- Foto: GEOFF HOWE / AP
Två Vancouverfans förevigar en bilbrand den 15:e juni i år.
3 av 4
Två Vancouverfans förevigar en bilbrand den 15:e juni i år. - Foto: RYAN REMIORZ / AP
Douglas J. Keefe (till vänster) presenterade resultatet av den oberoende utredningen tillsammans med John Furlong, före detta ordförande i den kanadensiska olympiska kommittén.
4 av 4
Douglas J. Keefe (till vänster) presenterade resultatet av den oberoende utredningen tillsammans med John Furlong, före detta ordförande i den kanadensiska olympiska kommittén. - Foto: DARRYL DYCK / AP

Bira, kanadensare och Stanley Cup-förlust - en våldsam combo

Rapporten efter Stanley Cup-upploppet konstaterar att polisen stod handfallna mot hundratusentals på Vancouvers gator.


Nya åtgärder

Vancouver Canucks har presenterat ett program för att förbättra sina supportrars beteende, bland annat genom en kommande annonskampanj på stan.

I rapporten ropar flera efter att distriktsåklagaren ska upprätta en särskild domstol där upploppsfall tas upp.

De uppmanar dessutom NHL att på ett bättre sätt hjälpa arrangerade städer.

VANCOUVER. För mycket folk och för mycket alkohol. Det var två av de största orsakerna till upploppet efter den avgörande Stanley Cup-finalen i somras.

Detta är en av slutsatserna i den rapport efter kravallerna som presenterades på torsdagskvällen, uppger NHL.com. En av de utrett händelserna skräder inte med orden när han talar om upploppsmakarna.

– Kravallerna startade för att skurkar och ligister avreagerade sig, sa förre åklagaren Douglas J. Keefe på en presskonferens på torsdagen.

Den oberoende utredningen påpekar att det krävs ytterligare åtgärder för att dämpa alkoholförsäljningen som enligt rapporten ökat jämfört med tidigare år.

Bostons utklassning föregick upploppen

Det konstateras även att inga poliser hade kunnat stoppa upploppet - det var för många personer ute på gatorna. Enligt rapporten handlade det om cirka 155 000 människor.

Upploppen startade den 15 juni i år efter att Vancouver Canucks blivit utklassade på hemmaplan i den avgörande Stanley Cup-finalen mot Boston Bruins (som vann med 4-0).

/
nhl
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

2 timmar sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

2 timmar sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

2 timmar sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

3 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.