350 NHL-mål för Alfredsson

Daniel Alfredsson gjorde sitt 19:e och 20:e mål för säsongen.

Daniel Alfredsson gjorde sitt 19:e och 20:e mål för säsongen när hans Ottawa hemmabesegrade Buffalo med 6-3 i NHL-ishockeyn.

Alfredssons första mål innebar att han nu har gjort 350 stycken under sin NHL-karriär. Totalt har Alfredsson gjort 906 poäng på 915 matcher.

Eric Staal svarade samtidigt för hela sex poäng när hans Carolina körde över Tampa Bay, Carolina vann med 9-3. Inte sedan 1984 har någon i Carolina noterats för fyra mål i en och samma match, något som alltså Eric Staal gjorde i utklassningsmatchen. Han satte för två mål tidigt i den första perioden, varav det första var i numerärt underläge. Det andra målet var hans 30:e för säsongen vilket innebär att han nu har nått upp till 30 mål eller fler i fyra raka säsonger. Men det var i den andra perioden som målen fullkomligt haglade in, Carolina vann mellanperioden med hela 6-0.

Rick Nash gav sitt Columbus nytt slutspelshopp efter att ha gjort sitt fjärde hat-trick i karriären när Detroit besegrades med 8-2. Rick Nash var mycket nöjd efter matchen och sade att det segern var oerhört viktig då laget nu har avgörandet i sina egna händer.