Detroit vann och satte nytt rekord

Johan Franzén gjorde sitt 28:e mål för säsongen när Detroit vann på bortais.

Johan Franzén gjorde sitt 28:e mål för säsongen och noterades för en assist när Detroit vann på bortais mot formstarka Columbus med 4-0 i NHL-ishockeyn.

I och med segern leder Detroit ligan på 101 poäng och blev första lag i NHL-historien att nå 100 poäng nio säsonger i rad. Det tidigare rekordet på åtta säsonger delade de regerande Stanley Cup-mästarna med Montreal.

Detroit inledde matchen starkt och efter 29 sekunder hade de en puck i mål, som dömdes bort på grund av att Tomas Holmström befann sig i målgården. Fem minuter senare gav Marian Hossa bortalaget ledningen efter förarbete av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg. Kronwall ökade fyra minuter senare på ledningen till 2-0. Mikael Samuelsson satte på egen hand 3-0 i slutet av andra perioden och Johan Franzén avgjorde definitivt matchen med sitt 4-0-mål i slutperioden.

Columbus vann lagens senaste möte med 8-2 och kom till matchen med fyra raka vinster. Men den här gången lyckads de inte att få hål på gästernas målvaktsveteran Chris Osgood, som stoppade allt som kom i hans väg. Trots förlusten har Columbus goda chanser att nå lagets första slutspel. Med tolv matcher kvar ligger de på sjätte plats i Western conference fem poäng före Edmonton som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Alexander Edler avgjorde samtidigt när Vancouver vann sin nionde raka hemmamatch. Laget slog Colorado med 4-2. Vancouver har goda chanser att nå slutspelet. Laget ligger på femte plats, tre poäng före Columbus och har två matcher till godo.