Berglund avgjorde för St Louis

St Louis bortabesegrade Los Angeles med 2-0.

Patrik Berglund gjorde båda målen när hans St Louis bortabesegrade Los Angeles med 2-0, i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

Den svenska rookien hade endast mäktat med två assist på det tio senaste matcherna, men mot Los Angeles lossnade det igen. Matchen var mållös till den tredje perioden då Berglund klev fram och avgjorde. Första målet kom i numerärt överläge och tvåan pillade han in efter en mycket tilltrasslad situation. Det var första gången i NHL-karriären som svensken gjorde två mål i samma match. I och med vinsten har St Louis bara två poäng upp till slutspelsplats.

Svenskarna låg bakom det mesta i anfallsväg när Vancouver slog Dallas med 5-2 på bortais. Dallas tog tidigt ledningen men sedan var det Vancouver för hela slanten. Ryan Kesler kvitterade efter passning av Mats Sundin och i slutet av den första perioden gav Daniel Sedin laget ledningen i numerärt överläge. Två mål av Henrik Sedin, ett i andra och det sista i tom kasse, avgjorde matchen.

Jonathan Ericsson gjorde sitt första mål för säsongen när Detroit bortabesegrade Edmonton med 3-2.