Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bäckström bakom Tampavinst

- 28/03/2009, 12:27 -

Nicklas Bäckström tvåmålsskytt när Washington besegrade Tampa Bay.

Slutspelsklara Washington besegrade Tampa Bay med 5-3 i NHL-ishockeyn natten mot lördag.

Detta var det första mötet lagen emellan sedan Ovetjkin upprörde Tampa Bay genom att fira sitt 50:e mål med att lägga sin klubba på isen och låtsas att den var för het för att kunna beröras.

Tampa Bays ilska från den incidenten fanns troligtvis kvar då laget drog på sig tre utvisningar redan i den första perioden. I alla tre numerära överlägen gjorde Washington mål, först ut var ironiskt nog Ovetjkin som denna gång undvek extra firande. Nicklas Bäckström svarade därefter för både det andra och tredje målet, hans 20:e och 21:a mål för säsongen. I andra perioden tätnade matchen, men efter att den länge frånvarande Brian Pothier gjort det matchavgörande 4-3-målet var det klart. Ovetjkin fastställde sedan slutresultatet i tom bur, hans 100:e poäng denna säsong.

Bröderna Henrik och Daniel Sedin svarade för varsitt mål, deras 18:e respektive 28:e denna säsong, när Vancouver besegrade Colorado med 4-1. Även Alexander Edler noterades för ett mål.

Skrivet av: