Ovetjkin avgjorde för Washington

Alexander Ovetjkins målform håller i sig.

Washington fortsätter att vinna hemma i NHL och Alexander Ovetjkins målform håller i sig. I matchen mot Toronto, där segersiffrorna skrevs till 4-1, satte han två mål, däribland det matchavgörande 2-1-målet med tio sekunder kvar av den andra perioden. Nicklas Bäckström stod för två assist i matchen.

Ovetjkin har i och med nattens skörd gjort 25 mål denna säsong, 49 poäng totalt, vilket placerar honom på en andraplats i skytteligan såväl som i den totala poängligan. Washington har vunnit 21 av de 23 senaste matcherna på hemmaplan och med i och med nattens vinst tog laget över andraplatsen från New York Rangers i den Östra konferensen.

Henrik Sedin svarade för ett mål, hans femte för säsongen, när hans Vancouver besegrade Ottawa med 3-0 på hemmais. Henrik inledde målskyttet redan åtta minuter in i den första perioden. I den andra perioden assisterade han och brodern Daniel Pavol Demitra till 2-0. Kort därefter såg Daniel Sedin till att spela fram Alexander Edler som satte sitt tredje mål för säsongen.