Lidström till sjukhus

Tre Kronors superförsvarare Nicklas Lidström fick pucken nära ögat.


Det var i försäsongsmatchen i NHL mellan Montreal Canadiens och Detroit Red Wings som pucken slog i ansiktet på 38-åringen, uppger nyhetsbyrån AFP.

Lidström, som gör sextonde säsong i NHL, fick ledas av isen och tas till sjukhus där stygn syddes just över hans högra öga.

Händelsen inträffade tre minuter in i den tredje perioden och Lidström var även tvungen att röntgas för att se om andra partier runt ögat kan ha skadats.

På klubbens hemsida försäkrar tränaren Mike Babcock att skadan är begränsad och inte påverkar synen.

– Det är ingen fara med ögat, vilket självklart är den mest positiva nyheten, säger han.

Lidström, lagkapten i Detroit, gjorde förra säsongen 10 mål och 60 assist på 76 matcher.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

1 timme sedan

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

3 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

idag 18:46
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.