Svenskar bakom Detroitseger

Inblandade i alla mål när Red Wings vann mot Buffalo.

Detroits svenskar var inblandade i lagets alla mål när man slog Buffalo borta med 4-1 i NHL-ishockeyn natten till tisdag.

Buffalo, som är i desperat behov av poäng för att kunna nå slutspelet, gick ut offensivt på jakt efter ett ledningsmål. Men Chris Osgood i Detroitmålet hade bestämt sig för att spika igen. Den rutinerade målvakten bjöd på den ena jätteräddningen efter den andra.

Detroit malde på och arbetade sig successivt in i matchen. Det dröjde till slutskedet av andra perioden innan matchnollan sprack. I power play höll sig Brad Stuart framme för Detroit och kunde efter pass från Marian Hossa och Tomas Holmström göra 1-0.

I tredje perioden avgjorde sedan Hossa med två snabba mål. Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström assisterade till det första och Holmström till det andra. Buffalo fick lite kontakt när man bara minuten efter 0-3 målet kunde reducera, men närmare kom laget inte. Med dryga 40 sekunder kvar satte Lidström avgörande 4-1 i tom kasse. Det var Lidströms 227:e mål i NHL-karriären, vilket förde honom upp på en tolfteplats i ligans totala skyttetabell bland försvarsspelare.

Även Osgood hade anledning att fira då vinsten var hans 389:e i karriären, vilket är den tionde bästa siffran för en NHL-målvakt genom tiderna. Buffalo har med tre matcher kvar fyra poäng upp till slutspelsplats.