Franzén vill vara kvar hos polarna

Detroit för en dialog med Johan Franzén om framtiden. Lägre lön ett alternativ.


Henrik Zetterberg skrev nyligen på ett långtidskontrakt med Detroit. Nästa svensk att göra det kan bli Johan Franzén. Men om det betyder lägre lön spelar ingen roll för honom. Bara han får vara kvar.

– Hockeyn är mycket viktigare än pengarna. Jag skulle inte kunna tänka mig spela för ett lag där man förlorar hela tiden, säger han.

Inte undra på att Franzén vill stanna. I laget finns sju svenska lagkamrater och alla har en bidragande roll till Detroits starka facit de senaste åren. Klubbens General Manager, Ken Holland, sade i torsdags att klubben för en dialog med Franzén och att det hela kan bli klart antingen nästa vecka eller när säsongen är över.

Förhandlingar med klubbens slovakiske stjärna Marian Hossa har också inletts. Detroit kan försöka kontraktera båda spelarna före den 1 juli, men har på grund av ligans lönetak bara nio miljoner dollar att röra sig med. Holland vet inte på vilken summa lönetaket ligger på inför nästa säsong, och kan välja att bara skriva kontrakt med en av spelarna tills han vet hur mycket pengar han har att röra sig med.

Läge att tänka till, alltså.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.