Rangers nära slutspel

Henrik Lundqvist storspelade i segern mot Montreal.

New York Rangers besegrade Montreal med 3-1 i NHL-ishockeyn natten till onsdag. Nu behövs bara en seger till för att säkra en slutspelsplats. Rangers avslutar grundspelet med två matcher mot Philadelphia, hemma på torsdag och borta på söndag.

– Det blir inte lätt, Philadelphia är inget lag man bara slår, men jag tycker att vi spelar bra och har gott självförtroende, säger svenske målvakten Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

Montreal kunde vid vinst ha säkrat en slutspelsplats, men spelade långa stunder lojt och oinspirerat. Rangers, som bara vunnit en av lagets fem tidigare matcher, var däremot rejält på hugget. Första perioden var förvisso jämn och slutade 1-1, men sen fanns det bara ett lag på isen.

I den andra perioden vann Rangers skotten med 15-4 och innan halva perioden var spelad hade laget gjort både 2-1 genom Nikolaj Antropov, och 3-1 genom Chris Drury efter pass av Markus Näslund. I tredje perioden fortsatte hemmalaget att pressa på, men resultatet stod sig.

Henrik Lundqvist räddade 24 skott och blev utsedd till matchens andra stjärna.

– En riktigt skön seger. De har ju många giftiga avslutare, som Alex Kovalev, men vi höll honom kort i kväll, säger Lundqvist till Expressen.

Mattias Öhlund gjorde två mål och Henrik Sedin ett när redan slutspelsklara Vancouver besegrade Calgary med 4-1 på hemmais. Mats Sundin, Alexander Edler och Daniel Sedin hamnade även de i poängprotokollet.