Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sedinarna för Vancouver mot kvart

- 20/04/2009, 07:13 -

Canucks leder med 3-0 i matcher över St. Louis. Svenskarna bakom nattens seger.

Svensklaget från Kanada kan ha något stort på gång. Efter nattens 3-2-seger borta mot St. Louis Blues leder Vancouver Canucks med 3-0 i matcher och är således en vinst ifrån kvartsfinal.

I match ett och två var det målvakten Roberto Luongo som låg bakom segern. I den tredje var det lagets power play. Samtliga tre mål kom med en man mer på isen, och som vanligt när det handlar om Canucks hamnde de blågula spelarna, i synnerhet bröderna Sedin, i matchprotokollet.

– Vi älskar när motståndarna attackerar oss. Det ger oss större utrymme att spela oss förbi dem, svarade Henrik Sedin enkelt NHL.com på frågan hur det kommer sig att tvillingarna tillsammans med kedjekamraten Alexandre Burrows gjort tio poäng på lagets åtta mål så här långt i åttondelsfinalerna.

I inledningen av den andra perioden kvitterade Mattias Öhlund St. Louis ledning på pass av Alexander Edler och strax därpå gjorde Daniel Sedin 1-2 i spel fem mot tre. Hemmalaget kvitterade innan perioden var slut, men en tung utvisning på Bluesspelaren B.J. Crombeen vid andra periodens slutsignal gav Canucks ytterligare ett power play som de tog tillvara på. Henrik Sedin spelade fram Steve Bernier som satte matchavgörande 3-2.

– Det var min egen dumhet som fällde oss och som visade sig kosta oss den här matchen. Jag kontrollerade inte mina känslor tillräckligt, sade den olycklige syndaren Crombeen enligt ESPN.

3-0 i matcher och Vancouver är en vinst ifrån kvartsfinal. Hur långt kan de framgångsrika Sedinarna egentligen föra sitt lag?

– Tvillingarna backar inte. Stridens hetta motiverar dem bara att bli bättre, säger den nöjde Vancouvercoachen Alain Vigneault.

Kolla in matchens alla mål här

Skrivet av: