Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskmål i första slutspelsmatchen

Sport | 17/04/2009 09:28

Niklas Kronwall, Johan Franzén och Jonathan Ericsson gjorde var sitt mål.

Tre av fyra mål kom från svenska klubbor när den regerande mästaren Detroit inledde Stanley cup-slutspelet med 4-1 mot Columbus natten till fredagen.

En av dem var överraskande nog backen Jonathan Ericsson.

– Jag är ju egentligen inte här för att göra mål, men när en puck går in känns det förstås som en rolig bonus, säger han till Aftonbladet på nätet.

Ericsson hämtades upp från farmarlaget när Andreas Lilja blev skadad för en och en halv månad sedan och han har varit ordinarie sedan dess. Men matchen mot Columbus var hans allra första i Stanley cup.

– Precis innan vi skulle ut på isen blev det lite pirrigt och under första bytet kände jag nervositet. Sedan släppte det.

De övriga svenska målskyttarna var Niklas Kronwall och Johan Franzén.

Detta var Columbus allra första slutspelsmatch i NHL och enligt bägge coacherna märktes det tydligt. Columbustränaren Ken Hitchcock var efter matchen mycket besviken på sitt lags oförmåga att spela enkelt och enligt honom var det detta som fällde avgörandet.

– Vi slutade tyvärr spela och efter 1-3-målet var det bara transportsträcka, säger Kristian Huselius.

Anaheim tog en överraskande skalp mot grundseriens segrare San Jose. Matchen slutade 2-0 till Anaheim som knep den sista slutspelsplatsen i Western conference. Segern mot San Jose satt långt inne och det avgörande 2-0-målet kom med mindre än tre minuter kvar att spela.

Skrivet av: