Tre assist av Bäckström

- 21/04/2009, 07:06 -

Washington bortaslog NY Rangers med 4-0 i NHL-ishockeyn och reducerade till 1-2 i matcher.

Nicklas Bäckström gjorde en mycket bra match och låg bakom det mesta i anfallsväg. Det blev assist både till 1-0- och 2-0-målet, båda gjorda av Alexander Semin, samt till avslutande 4-0.

–Jag vet inte om det finns ord som kan beskriva hans insats. Han dödar utvisningar, spelar power play och tar sin vanliga tid. Jag vet inte hur mycket istid han hade totalt, men han spelade underbart, sade tränare Bruce Boudreau till NHL:s officiella hemsida om Bäckströms insats efter matchen.

NY Rangers målvakt Henrik Lundqvists bidrog starkt till de två första vinsterna, men nu såg han mer mänsklig ut. Simoen Varlamov i bortamålet spikade däremot igen totalt. Han räddade 33 skott och blev utsedd till matchens spelare. Många blev överraskade när tränaren Bruce Boudreau redan i förra mötet mellan lagen valde att spela den unge ryssen i stället för Jose Theodore, men det visade sig vara ett lyckat drag. I den förra matchen, som slutade med en 1-0-förlust, räddade Varlamov 23 av 24 skott och han har nu hållit nollan i 122 minuter.

I nattens övriga matcher besegrade Boston-Montreal med 4-2 och leder matchserien med 3-1, och Calgary slog Chicago med 4-2 och reducerade till 1-2 i matcher.

Skrivet av: