Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rourke knockade wrestlarstjärnan

- 07/04/2009, 16:37 -

The Ram tystade kritikerna och visade att han fortfarande har mogna rädisor i muskelträdgården.

Mickey Rourke fick en storslagen comeback med The Wrestler. I filmen spelar han den avdankade brottaren The Ram som kämpar för äran och sitt liv i en stor minnesmatch. Filmen som redan blivit kult, har fört in wrestling i det kulturella finrummet. Därför slöts cirkeln nu när Rourke gick in i WWE:s ring under lördagens stora jubileumsgala Wrestlemania 25 och nitade en av WWE:s största, Chris Jericho.

I veckor hade Jericho attackerat Rourke verbalt, bland annat hos pratshowvärden Larry King, och hotat att han ska visa "sådant som du aldrig kommer få lära dig av att spela en wrestlare i en film". Rourke fastslog att han inte kommer kunna gå upp i ringen på grund av kontraktet med Ironman 2. Ändå fortsatte Jericho att häckla filmstjärnan och ifrågasätta hans slagsmålskunskaper.

Under galan klådde den kostymklädde Jericho de allra största, Ric Flair, Roddy Piper och Ricky Steamboat, en efter en. Men helst av allt ville han ha Rourkes skalp. Kanske fick Jericho storhetsvansinne för han fortsatte att hetsa Rourke flera gånger och beodrade honom att komma upp i ringen. Till slut fick Rourke nog.

Rourke har inte bara tränat in alla wrestlinggrepp inför sin stora roll. Han har också en karriär som professionell boxare bakom sig. Därför lyfte han instinktivt garden och gick fokuserat fram till den kaxiga Jericho och släppte lös en slagserie som lämnade wrestlaren chockad.

När Jericho kippade efter andan steg Rourke fram som en indian mot en skadeskjuten buffel och drog av en sjuhelsikes vänsterkrok som lämnade den 18 år yngre professionella brottaren golvad.

In kom Rourkes jämnårige Ric Flair och lyfte slagkämpens arm. The Ram fick äntligen den avslutning han förtjänade i en boxningsmatch som var kortare än på Mike Tysons tid.

Skrivet av: