Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holmqvist: "Det går åt rätt håll"

Sport | 01/05/2009 17:22

Ett specialskydd kan komma att rädda Johan Holmqvists fortsatta spel i VM.

Under torsdagens match mot Ryssland skadade sig målvakten Johan Holmqvist. "Honkens" fortsatta spel i VM är ännu osäkert, men ett specialskydd kan komma att rädda honom.

– Vi ska diskutera skyddsalternativ, säger Tre Kronors läkare Björn Waldebäck.

Holmqvist drabbades av ett uttänjt ledband, en skada som är besvärligare för målvakter än för utespelare, men förhoppningen är att ett specialskydd hjälper honom att komma tillbaka.

– Det kan göra det, men det är också så att målvakten har en utsatt spelstil för knäets insida. Hade det varit en utespelare så hade han varit i gång inom några dagar bara, säger Holmqvist.

En följd av dennes skada blev att Stefan Liv fick kallas ned från läktaren där han satt med en lättare sträckning. Därmed är Jonas Gustavsson den ende av målvakterna som i nuläget är helt skadefri. Holmqvist är dock förhoppningsfull.

– Absolut, tendensen går åt rätt håll. Hade det inte gjort det så hade jag ärligt sagt att det var hundraprocentigt färdigspelat, men så är det inte.

På söndag spelar Tre Kronor mot Schweiz.

Skrivet av: