Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk ryssförlust efter sudden

Sport | 30/04/2009 19:37

Trots förlusten mot de regerande världsmästarna gjorde Sverige en stark insats.

Omkring 20 timmar efter den fantastiska vändningen mot USA på onsdagen tog nästa rysarmatch slut för Sveriges del. Men den här gången slutade det inte lika lyckligt som mot jänkarna. Ryssarnas Dmitrij Kalinin gjorde 6-5 med 56 sekunder kvar av sudden death och fällde ett tappert svenskt lag.

– Jag tycker vi kunde ha fått det här till straffar, men jag klantar till det lite i egen zon och får inte ut pucken, förklarar Mattias Weinhandl bakgrunden till avgörandet för TV6.

Den minst sagt korta vilan gav förhandsmisstankar om trötthet i både ben och huvud, men svenskarna såg fräscha ut och krigade på ordentligt. I själva verket var det ryssarna som såg ut som det trötta gänget.

– Personligen påverkade det ingenting, det kändes piggt, sade Mattias Weinhandel om den korta tiden mellan matcherna.

Det snackades på förhand om att hålla koll på de ryska stjärnorna Ilja Kovaltjuk och Alexej Morozov, men när ingen av dessa två visade sin bästa sida klev andra ryssar fram och levererade. Nyss nämnde Kalinin gjorde tre mål och Vitalij Prosjkin kvitterade till 5-5 med drygt en minut kvar av matchen.

Det var dock nära att Kristian Huselius fick bli matchhjälte. Den tidigare våldtäktsanklagade svensken har kommit tillbaka efter fyra års frånvaro i Tre Kronor och gjort det riktigt bra. Huselius gjorde två mål och en assist, och hans forcering till 5-4 på den darrige ryske målvakten Bryzgalov i slutet av den tredje perioden såg ut att bli avgörande.

Tre Kronor får nu två dagars behövlig vila innan söndagens ödesstämplade match mot Schweiz.

Skrivet av: