Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Spelarna kommer straffas"

Sport | 28/10/2008 19:28

Svenska Ishockeyförbundet ryter nu tillbaka. Efter hoten om bojkott från spelarna inför Karjala cup ställer förbundet ett ultimatum: dyk upp, annars blir det straff.

HV71:s Johan Davidsson och Martin Thörnberg tillsammans med Linköpings Fredrik Emwall har sagt att de kommer att strunta i Karjala cup. De menar att de matchas för hårt i klubblaget och att det inte finns någon ork för landslaget som det är just nu. Uppgifterna har fått Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren att ilskna till. Han menar att de kommer att straffas om de inte dyker upp.

– I och med att de är uttagna och dessutom har tackat ja så ska de komma, annars kan de straffas. Det står i tävlingsbestämmelserna och i avtalet mellan Hockeyligan och förbundet. Såvida de inte har andra skäl att tacka nej, säger Lindgren, till eurosport.se.

Men vad det i så fall skulle bli för straff har han ingen aning om.

– Det har jag ingen aning om eftersom det, mig veterligen, aldrig har varit någon sådan här händelse förut som gått till tävlingsnämnden, säger Lindgren.

Skrivet av: