Tisdag 11 Maj
Stockholm

Säsongsdebut för Tre Kronor

Desarmerat Sverige möter Ryssland i Czech Hockey Games.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På torsdagskvällen spelar Tre Kronor sin första match för säsongen. Ryssland står för motståndet i Podolsk söder om Moskva. Matchen är en del av Czech Hockey Games.

Utgångsläget inför säsongspremiären kunde dock ha varit bättre för svenskarna. Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson kan nämligen inte ställa upp med fullt lag. Bara elva forwards och sex backar finns tillgängliga.

Niklas Persson, Mathias Tjärnqvist och Fredrik Lindgren, som alla kallades in sent till turneringen för att ersätta skadade spelare, har inte fått visum för att resa in i Ryssland och kan således inte spela.

Därmed får Tre Kronor gå runt på tre kedjor och två extraforwards. Mikael Tellqvist kommer att vakta målet medan Mattias Weinhandl, Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson väntas bilda en NHL-meriterad förstakedja.

Czech Hockey Games är en av tre landslagsturneringar som spelas innan truppen till OS i Vancouver tas ut. De spelare som jagar en plats har med andra ord nio matcher på sig att visa att de förtjänar att vara med. Kvällens match mot Ryssland blir första chansen.

Ryssland - Sverige, Czech Hockey Games, SVT1, klockan 18:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela