Supershow från het duo

Omark och Harju lekte med ryssarna.

Tre Kronor vann den första matchen mot Ryssland i den första omången av Czech Hockey Games efter straffar.

En imponerande start på Euro Hockey Tour för Sverige.

Efter ordinarie tid var resultatet 3-3 och i förlängningen lade Tre Kronor in ytterligare en växel.

Eller förlåt.

En av Sveriges kedjeformationer gjorde det.

De nyblivna KHL-proffsen, Linus Omark och Johan Harju var tillsammans med Linköpingsforwarden Patrik Zackrisson bländande matchen igenom mot ett stjärnspäckat ryskt lag.

I övertidsperioden hade Omark först ett jätteläge efter en minut och två minuter senare kom Johan Harju fri – men missade.

Den stekheta kedjan där Omark och Harju gång på gång parkerade i anfallszonen låg även bakom alla Sveriges tre mål.

I första perioden styrde Harju in ledningsmålet tio minuter in och två minuter senare utökade radarpartnern Omark till 2-0.

Ryssarna lyckades sedan vända på steken.

1-2 kom innan första första periodens slut och fyra minuter in i mittenronden kvitterade Saprykin till 2-2.

Johan Harjus 3-2 mål i den tredje perioden kunde ha blivit segermålet men ryssarna kom tillbaka och kvitterade på nytt.

Förlängningen slutade utan mål och i den efterföljande straffläggningen var Tre Kronor starkast.

Tre straffräddningar från Johan Holmqvist och Mattias Weinhandls straffmål blev avgörande.

Mikael Renberg, exepert i SVT hyllade framför allt Linus Omark efter segern.

–Jag tycker Omark är snäppet bättre än Harju nu. Omark är i OS-klass. Harju är en bit därifrån.